Prefab woningen ook wel afgekort als HSB (HoutSkeletBouw),
wat is dat?

Overweegt u duurzaam te bouwen? Ontdek hier de 10 voordelen van Prefab Woningen en de ongeëvenaarde voordelen van HoutSkeletBouw met Dubois Houstskeletbouw.

Onze naam vervat het reeds gedeeltelijk; wij bij Dubois dragen ‘duurzaamheid’ hoog in het vaandel. Een houtskeletbouw doet dan ook als woning de ‘ecologische’ duit in het zakje. Wij verwerken hout uit duurzaam beheerde bossen – de meeste houtelementen worden reeds in onze productiehallen efficiënt in elkaar getimmerd.

Prefab Woningen - Uit wat bestaat een houtskeletbouw?

HSB

HSB en Isolatie…

Hout is reeds een goede isolator en daardoor een dankbaar bouwmateriaal voor nieuwbouw en uitbreidingen (optoppingen zijn hier een goed voorbeeld van). Maar naast hout is ook een stevige isolatie zeer belangrijk in het reduceren van uw energieverbruik.

Verschillende manieren om te isoleren

Wij gebruiken vaak inblaasisolatie (cellulose- of houtvezelvlokken) omdat deze techniek prijstechnisch de meest efficiënte isolatie garandeert.

Luchtdichtheid

Luchtdichtheid: belangrijk om warmteverlies tot een minimum te herleiden.

Warmteverlies ontstaat door gaten en kieren in de bouwschil.

Opvolging en toepassing van ontwerp tot uitvoering.

Gebruik de juiste tapes op de juiste plaats, daar waar mogelijk in optimale omstandigheden in het atelier.

3 Vuistregels voor een perfecte HSB vochthuishouding:

Gevelaankleding

Jij bepaalt de stijl van jouw Prefab Woning.
Modern of hedendaags, tijdloos of klassiek; door de lichte en flexibele bouwvorm, is houtskeletbouw uitermate geschikt voor een creatieve afwerking. Baksteen, crepie, beplating of een houten gevelwerk. Het kan allemaal. En uiteraard met respect voor de EPB-eisen.

 • afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde, uitzicht en kleur, gaan wij op zoek naar de perfecte match.
 • gevelpanelen die uw woning beschermen tegen elk type weer, en toch voldoen aan de stijl die u wenst voor uw woning: platen (hout / kunsstof), latten, dakspanen / gevelpannen, planken (al dan niet met voeg)…

Duurzaam Bouwen van een Ecologisch Huis

Onze expertise in milieuvriendelijk bouwen biedt u een groene en efficiënte oplossing voor uw droomwoning. Lees verder en ontdek waarom houtskeletbouw de ideale keuze is aan de hand van de 10 voordelen van houtskeletbouw

10 voordelen van Prefab Woningen

10 Voordelen van prefab woningen:

 • Milieuvriendelijkheid: Houtskeletbouw is een duurzaam alternatief dat de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Het gebruik van hernieuwbaar hout draagt bij aan een lagere ecologische voetafdruk.
 • Energie-efficiëntie: Met uitstekende isolatie behoudt houtskeletbouw een constante binnentemperatuur, waardoor energieverlies wordt geminimaliseerd. Geniet van lagere energierekeningen en een comfortabel binnenklimaat.

 • Snellere bouwtijd: Houtskeletbouw vermindert de bouwtijd aanzienlijk in vergelijking met traditionele bouwmethoden. Kies voor een snellere oplevering zonder in te boeten aan kwaliteit.

 • Flexibel ontwerp: Realiseer uw architectonische visie met houtskeletbouw. De flexibele structuur maakt het mogelijk om unieke en moderne ontwerpen te creëren die aan uw wensen voldoen.

 • Lichtgewicht constructie: Hout is lichter dan traditionele bouwmaterialen, wat resulteert in minder funderingsvereisten en lagere bouwkosten.

 • Gezond binnenklimaat: Houtskeletbouw bevordert een gezond binnenklimaat, omdat hout natuurlijke vochtregulerende eigenschappen heeft en bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit.

 • Akoestische isolatie: Geniet van een rustige leefomgeving met de uitstekende akoestische isolatie van houtskeletbouw. Verminder geluidsoverlast van buitenaf.

 • Langere levensduur: Dankzij geavanceerde houtbehandelingstechnieken gaat houtskeletbouw lang mee en biedt het een duurzame investering voor de toekomst.

 • Brandveiligheid: Hout met de juiste behandeling is inherent brandwerend, waardoor uw woning een hoger niveau van veiligheid krijgt.

 • Waardevermeerdering: Kies voor houtskeletbouw en verhoog de waarde van uw woning. Milieubewuste en energiezuinige huizen zijn steeds meer in trek bij potentiële kopers.

Klaar om de overstap te maken naar duurzaam wonen met houtskeletbouw na het lezen van onze 10 voordelen van houtskeletbouw? Wij staan klaar om uw droomwoning te realiseren met aandacht voor het milieu en uw comfort. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Samen creëren we een groenere toekomst.